Det finnes et sted i Oslo som fortryller en ikke bare med sitt estetiske interiør og vakre logo, men også med smakene som tilbys der. Det handler om Fjær Konfekt, et sted som drives med lidenskap og hjertet.
Konditoriet ligger rett ved Skøyen stasjon. Dørene ble offisielt åpnet i juni i fjor, men bestillinger til henting kunne gjøres tidligere i nettbutikken. Eiere er familien Jaskólski samt Piotr Rogala. Hvordan kom de på navnet?
– Da mannen min, Mariusz, funderte over designet til logoen, ønsket han at det skulle ha en tilknytning til vårt etternavn. Først tenkte vi på en svale, men kom raskt til at det ikke helt passet til den konditorvisjonen vi ville skape. I stedet dukket idéen opp om en fjær – som symbol for svalen, men også for letthet, finesse og subtilitet, som vi ønsker å formidle gjennom våre konditorvarer. Slik ble Fjær Konfekt født, et merke med en lidenskap for å skape søte mesterverk – forteller Aleksandra Jaskólska.
Disse vakre enkeltkakene er sanne kunstverk. De er ikke bare en glede for ganen, men også for øynene, og som vi vet, er det øynene som spiser først. Nøye utvalgte og balanserte smaker, oppmerksomhet på de minste detaljene, og presisjon i utførelsen vekker uten tvil beundring, og det å kalle dem bare kaker ville være en fornærmelse.
De faste klassikerne som kundene elsker er alltid på menyen: Kaffe, Nøtt, Kokos, Sitron og Ostekake. I tillegg tilbys sesongsmaker, som for eksempel høstens varianter av pære eller solbærrose. Det tilbys også begrensede utgaver i anledning ulike høytider og spesielle anledninger. Selve lokalet er veldig elegant. Det enkle og estetiske interiøret virker beroligende. Det er vanskelig å velge ved disken med enkeltkaker, man vil helst smake på alt med en gang. Under mitt første besøk spurte jeg Ola hvilken dessert hun anbefalte. Hun svarte at det beste er å velge den som appellerte til deg først.
Å skape så spektakulære desserter krever stort talent, men også tid.
– Hver del av prosessen tar rundt tretti minutter. Vanligvis fordeles det på to til tre dager. Man kan likevel si at arbeidet med én del av prosjektet, som består av fire etapper, tar totalt opptil tre timer, men er fordelt på flere dager.
Aleksandra forklarer at denne typen arbeidsorganisering gir større fleksibilitet og bedre kontroll over kvaliteten på de enkelte elementene.
Det er verdt å nevne at i uke 44 kan du smake på «skummelt» deilige Halloween-desserter. De som ennå ikke har hatt muligheten til å nyte de søte mesterverkene, bør definitivt ta turen til Fjær Konfekt, på Drammensveien 153b, 0277 Oslo.
Våre lesere som besøker Fjær Konfekt innen 8. november får 10 % rabatt. Passord: Razem Norge